0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se

Från mörker
till framgång

Min resa från Rosengård till Paralympics och världen

Mitt namn är Fatmir Seremeti och jag är föreläsare, tillgänglighetskonsult och elitidrottare i sporten goalball.

Tidigt i tonåren fick jag en svår ögonsjukdom som helt vände upp och ner på mitt liv. För många människor är att förlora synen något av det värsta som kan hända. Så även för mig.

Synen svek mig i tonåren då så mycket händer och man börjar så smått ta sina första stapplande steg mot vuxenlivet och en identitet. Mitt liv är en story om drivkraft och att lyckas mot alla odds.

Från att dras ner till botten och vilja ge upp till att bli en av de allra bästa i världen på min idrott.

Från Rosengård i Malmö till att få uppleva världen och ta medaljer på EM, VM och Paralympics.

För att nå framgång gäller det att ta chansen när man får den och se möjligheter även i de allra svåraste stunderna i livet. Mina hjälpmedel och min ledarhund har gett mig ”synen” tillbaka, men idrotten gav mig vingarna och styrkan för att erövra världen.

Min historia är en om stora drömmar som bokstavligt talat slocknade och om nya drömmar som istället föddes och blev till verklighet.

Vem hade kunnat tro att den där lilla sorgsna killen på Rosengård en dag skulle få den stora äran att få vara bordsherre för självaste H.K.H Kronprinsessan Victoria på en idrottsgala 20 år senare.

En milstolpe i min karriär var att som Sveriges första goalballspelare få skriva på ett proffskontrakt med en storklubb utomlands.

Stunderna är många då jag tvivlat på mig själv och det jag gör. Då jag undrat om allt blod, svett och tårar är värt mödan. Men den där lilla gnistan av kamp, vilja och inre styrka har alltid på något sätt lyckats hålla känslan av tvivel och hopplöshet på avstånd.

Min synskada har lärt mig massor om mig själv och andra men framförallt har jag lärt mig att leva i nuet och aldrig ta något för givet. Med bra folk runt mig, min idrott, en stor portion humor och en vilja av stål har jag kunnat besegra mitt mörker och släppa fram den person jag är idag.

Att få spela om medaljer inför fullsatta läktare på Paralympics eller att få kliva högst upp på pallen på VM är få förunnat och en känsla som jag har med mig hela livet. Jag känner mig aldrig så levande, fri och tillfreds som när jag spelar goalball.

I bildrutan här under finns mer information om goalball.

 

Fatmir och Kronprinsessan Victoria, Parasportgalan 2019

Bokning

Min inspirationsföreläsning Från mörker till framgång passar utmärkt för konferenser, inspirationsdagar, teambuilding  eller liknande tillställningar och kan anpassas utifrån era önskemål.

För bokning eller frågor vänligen maila till info@insightvisions.se eller ring 0705103634.

Insight Visions
Kontakt
Telefon: 0705 – 10 36 34
Mail: info@insightvisions.se

Medlem i Branschorganisationen Svensk Tillgänglighet

Logotyp Branschorganisationen Svensk Tillgänglighet

Samarbetspartners

Logga på Scandic
Logga FIFH Malmö
Capace Media Logotyp
Knapp tillbaka till toppen av sidan