0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se

Det är ett gammalt skämt bland oss lagidrottare: när vi vinner, är det lagets förtjänst, men när vi förlorar, kan vi alltid skylla på coachen! Är det verkligen så, eller bara en klyscha vi kastar omkring oss efter en förlust?

Låt oss gräva djupare. Vad är hemligheten bakom ett vinnande lag? Är det alltid coachens huvud som ska rulla efter en förlust? Under mina över tjugo år som elitidrottare inom goalball för Sverige, en sport som kräver lika mycket mental styrka som fysisk kraft, har jag jobbat med många ledare och stilar. Och ja, vi har alla en bild av en dålig ledare: sträng, oempatisk, orättvis, du vet typen. Å andra sidan verkar de goda ledarna alltid vara rättvisa, empatiska och lyhörda.

Men livet är inte alltid svart och vitt, eller hur? Ett lag är lika starkt som sin svagaste länk, men det unika med ett lag är att man kan stärka varandra. En bra ledare tar beslut, men är också öppen för lagets åsikter och aldrig orättvis.

Men, och det är ett stort men, ett vinnarlag består inte bara av en ledare. Det består av många ledare som tillsammans skapar en vinnarmaskin. Till och med den svagaste länken i ett team är en ledare i sitt eget rätt.

Jag har haft äran att bli coachad av några av världens bästa ledare. Ta till exempel min bror Florim Seremeti, som under ett paralympics-kval med ett taktiskt genidrag ledde oss till seger. Eller min nuvarande förbundskapten Magnus Wislander, vars ledarskap präglas av respekt och ödmjukhet. Hans första ord till mig vid min comeback i landslaget var inte bara välkomnande utan också inspirerande.

I min föreläsning ”Från Mörker till Framgång” delar jag med mig av historier och metoder för att bygga ett starkt team. Denna berättelse går bortom det vanliga och erbjuder insikter i att övervinna motgångar och uppnå framgång. Det är perfekt för företagsevenemang av alla slag, från kickoffer till inspirationsdagar, och ger praktiska verktyg för både personlig och professionell utveckling.