0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se

Nyheter

Recension i en välbesökt blogg

Många gånger under min skrivprocess av min bok Från mörker till framgång gick tankarna om hur den kommer att tas emot. Hur kommer folk jag känner att se på boken och det jag skriver i den? Hur kommer människor jag inte känner att ta och förstå budskapet i den?

Många tankar och en hel del ångest men boken skulle skrivas och ingenting skulle hållas tillbaka. Allt skulle ut.

Nu har boken varit ute i drygt två veckor och responsen har varit långt över det jag hade förväntat mig. Mina älskade syskon och familj som överöst mig med kärlek och lovord. De som jag var mest nervös över. Människor som jag kanske inte känt lika bra som skrivit och tackat för en bra och inspirerande bok. Sen de som jag aldrig träffat.

Idag såg jag en recension av min bok på en blogg av en för mig helt okänd person som fick lyckliga tårar att rinna längs kinderna.

Läs den på länken nedan vet jag. Läs recensionen här. (Öppnas i ny flik)

Magisk release av ”Från mörker till framgång”

Bokrelease Från mörker till framgång.

Igår var det äntligen dags för release av min bok Från mörker till framgång och vilken afton det blev.

Inte nog med att Sophie på Caroli Blomsterbutik tillsammans med fina Martina och kusiner fixat allt till perfektion utan även att så många kom och ville fira min release.

Vi bjöds på oerhört vacker musik av fina Sandra Marielle Hansson och avnjöt plockmat från ICA.

Helt ofattbart att jag är uppe i över 200 sålda böcker hittills.

Har svävat på moln hela dagen idag och känner mig lyckligt lottad som har så många fina änglar i mitt liv som gläds åt och vill dela mina framgångar och som alltid finns där och hjälper till när jag behöver det.

Underbart med all kärlek.

Förhandsboka ”Från mörker till framgång”

Fatmir håller i sin självbiografi Från mörker till framgång.

Vilken fantastisk känsla! Att äntligen få hålla den i handen. Min egen bok, min historia. Stora delar av mitt liv nedskrivet på 290 sidor.

Efter månader av arbete med manuset där tårar, glädje och ångest avlöst varandra. Där minnen och upplevelser som jag för längesen begravt och försökt glömma fått komma fram till ytan och bearbetas känner jag mig stolt och överlycklig att äntligen få hålla, känna och bläddra i resultatet.

Gör som över hundra andra redan gjort och förboka ett signerat exemplar genom formuläret nedan.

Läs mer Här.

Våga ta klivet mot sin dröm

Fatmir Seremeti som går med ledarhunden Gibson. Från mörker till framgång.

Drömmar och mål förblir just bara drömmar och mål om man inte omvandlar tankar till handling. Ibland behöver vi alla en liten knuff i rätt riktning för att våga satsa och våga ta steget. Jag har länge drömt om att driva eget, styra över min egen tid och framtid men vågade inte ta det där klivet och testa mina egna vingar. I mars 2018 satt jag som anställd i ett eget kontor med bra lön och trygghet men jag vantrivdes. Jag fick inte ut min fulla potential och för att citera en kär vän: ”jag kände mig som ett kärnkraftverk som skulle hålla igång en enda glödlampa.” Den där lilla knuffen kom en morgon efter ett morgonmöte där det enda jag kände och tänkte var ”vad gör jag här?” De som gav mig den första knuffen var ett dåligt ledarskap på arbetsplatsen men nära och kära gav mig styrkan och modet att ta klivet ut i det okända. Visst var jag rädd, ledsen och arg men att lämna in min uppsägning kändes som att ett ton stenar lämnade mina axlar. Jag var fri att göra vad jag vill. Resan har inte varit lätt men det har verkligen varit värt all tid och energi. Bortsett från coronatiden har jag tjänat mer, styrt helt och hållet över min tid och ägnat mig åt saker som jag finner meningsfulla och roliga. Äventyret har bara börjat och snart är ännu en dröm verklighet. Jag vet inte om man kan kalla sig för författare efter sin första bok men snart är den här. ”Från mörker till framgång” är min självbiografi som väkt många tankar, känslor och minnen av sorg, smärta men också glädje, hopp och kärlek. Jag började skriva i slutet av oktober 2019 och satte sista raderna i februari 2020. Det har blivit många nätter med datorn i knät, fingrar som spelar på tangentbordet och tårar som rinner ohejdat ner för kinderna men också många stunder av eufori, ren glädje och själslig terapi. Förr eller senare måste vi alla göra upp med vårt förflutna och att skriva den här boken har varit mitt sätt.
Ni är många som betytt oerhört mycket för mig som person, egenföretagare och författare. Ni har ställt upp i vått och torrt och sånt glömmer jag aldrig. Skulle jag nämna alla så skulle jag få hålla på bra länge. Men några måste jag få lyfta lite extra. Leffe Grimwalker som själv är en otroligt duktig författare skulle vara min spökskrivare men som tidigt såg min potential som författare och tackade nej till spökskrivararvode för att istället kontinuerligt coacha mig i mitt eget skrivande. Bara fina människor gör så och jag är väldigt glad över den vänskap som växt fram under tiden boken blev till.
Min bror och stöttepelare Florim och älskade Susanne som aldrig, aldrig slutar tro på mig och vad jag kan åstadkomma. Mina vänner Stefan, Lisa och Ulf och så två änglar vars stöd varit ovärderligt under processen med förlag där jag många gånger pendlat mellan hopp och förtvivlan. Tack Anna och Yasmin för allt och fin vänskap.

Se dig själv i spegeln

Fatmir_Seremeti_med_ledarhunden_Gibson_vid_Turning_torso

Vill du göra riktig skillnad? Se dig själv i spegeln.
Du kan också börja med att kolla in ditt Facebook eller Twitterflöde eller ännu enklare än så. Börja med din vänkrets.
Man brukar säga att fattiga dras till fattiga och rika till rika. Aldrig tidigare har det stämt så väl. Som varelser är vi programerade att följa minsta motståndets lag. Det gör oss bekväma och inte speciellt benägna till förändring.
Dagens tillträde till den megafon som sociala medier ger oss gör det möjligt att på ett enkelt och bekvämt sätt utrycka oss utan att behöva arbeta speciellt hårt för det. Det har gett oss en röst på ett sätt som man aldrig haft förut men det gäller att man använder rösten på rätt sätt. Att utrycka förakt för invandrare över lag lär inte ge dig det liv du önskar. Faktum är att inte ens om samtliga invandrare skulle kastas ut ur Sverige lär det hjälpa många av de som tror att invandrarna är i vägen för det liv de skulle kunna haft.
På samma sätt lär det inte hjälpa dig som bor i ett så kallat utsatt område. Att bränna bilar, bråka med blåljuspersonal eller ägna sig åt brott kommer inte heller ge dig det liv du innerst inne vill ha.
Den som framförallt är i vägen för din egen lycka är du själv.
Se dig själv i spegeln och slå dig fri från dina egna bojor. De bojor som varje dag påminner dig om vem du varit och vem du är. Börja bygg ditt nya jag och det liv du vill ha. Kom bara ihåg att ingenting som är något värt är någonsin gratis. Det du ger får du tillbaka.
se dig i spegeln och fråga den du ser framför dig: ”Vad vill jag göra av mitt liv?” ”Vem vill jag vara?” ”Hur ska jag nå dit?” Den som har svaren är du själv. Det som är enklast är att skylla på allt och alla andra än sig själv men det som är så enkelt ger just ingenting tillbaka. Att vissa får arbeta dubbelt så hårt som andra är ett faktum men för varje generation som kämpar hårt behöver nästa inte kämpa lika hårt. Det börjar med dig själv men ditt slit går i arv.
All förändring börjar med en tanke. Vad sägs om att den tanken utgår ifrån att alla människor är lika mycket värda och att ingenting gott kommer ur hat, misstänksamhet och rädsla. Börja med ett leende och ett hej till nästa person du ser.

50 dagars träningschallenge över

Tva_bilder_pa_Fatmir_bredvid_varandra_i_ett_kollage_i_bar_overkropp

50 dagars träningschallenge är över men resan har bara börjat. Det svåraste med träning är att komma igång. Efter en av mina mått mätt lång period av dålig eller ingen träning bestämde jag mig för att komma i form igen och resultatet ser ni på bilden. 🏋🏼‍♂️ Jag mår bättre, orkar mer och gått ner ca 6,5 kg i fett samtidigt som jag har ökat i muskelmassa. Jag får också borra nya hål i skärpet. 🙆🏼‍♂️ Under den här utmaningen har jag löptränat betydligt mer än jag gjort tidigare och jag lyckades göra mitt livs första halvmaraton någonsin och dessutom under 2 timmar. 🏃🏻 Att träna 50 dagar i sträck utan vila skulle jag inte rekommendera någon som inte är van vid hård träning och har bra kunskap men med utmaningen ville jag visa att även personer med funktionsnedsättning kan göra såna här saker och har kunskapen till det. 👍🏻
Stundtals har det varit tufft och jag har fått lyssna på kroppen i varje steg för att inte gå sönder men har lyckats balansera det fint hela vägen. Förutom att träna hårt har jag också försökt sova bra och äta rätt. Godis, chips och läsk försvann direkt. Öl och vin drog jag ner till ett minimum men unnade mig ett glas då och då. Sista två veckorna har jag också ökat styrkepassens intensitet, ätit mindre kalorier och istället ökat proteinintaget betydligt för att inte tappa i muskelmassa. 💪 Ser att det går ett program på TV som heter nåt i stil med 16 weeks of hell. Jag har gjort 7 veckor så varför inte 9 till?✊🏼

Äntligen klart med publicering av min bok ”Från Mörker till framgång”

Boksläpp_Fatmir_Seremeti_sommaren_2020

Det var längesen jag skrev något om min kommande bok ”Från mörker till framgång.”
Manuset har varit klart sen januari och jag har haft den ute på några av Sveriges största förlag men trots något så ovanligt som fina vitsord om manuset så har jag blivit refuserad av både Bonniers och Norstedss. Såhär skriver Bonniers: ”Du har skrivit ett bra, habilt skrivet manus med ett positivt budskap. Det här är en bok som har potential att ge hopp till många. Men tyvärr är det så att konkurrensen hos just är så pass hård att ditt manus inte räcker hela vägen. Jag önskar dig stort lycka till med manuset på ett annat förlag!”
Att få ett personligt svar av det här slaget har jag förstått är väldigt ovanligt men det säger också en hel del positivt om min bok.
Jag är trots allt inte ensam om att bli refuserad på första boken. Det sägs att J.K. Rowling fick Harry Potter refuserad inte mindre än 12 gånger. Jag är med andra ord i ett ganska bra sällskap.
Jag är trots väntan oerhört stolt och glad över att kunna meddela att boken kommer att publiceras under sensommaren genom Bokförlaget Vulkan. Arbetet pågår för fullt så håll utkik! 🤗📖 #författare #föreläsare #boksläpp #inspiration #motivation #boktips @vulkanmedia

Träningsutmaning på Instagram

Jag har antagit en 50 dagars Instagramutmaning om att komma i form på 50 dagar. Jag brukar inte anta såna här socialamedieutmaningar men tänkte att jag ville visa att blindhet inte är ett hinder för at ta hand om sig själv och komma i form. Det är inte bara gamla boxare och skidåkare som kan göra såna här saker utan även personer med funktionsnedsättning. Mitt inlägg är inte menat som träningshets men jag vill visa att vilja, motivation och kunskap kan besätta berg. I oktober förra året la jag ner landslagskarriären och för första gången på väldigt länge i mitt liv hade jag inget idrottsligt mål. Från att träna 10-12 pass i veckan så tränade jag inte ens hälften så mycket och när corona slog till så tränade jag inte alls. Det gjorde saker med min kropp och psyke som jag inte kunde acceptera så därför antog jag utmaningen. Framförallt är det en utmaning till mig själv. Här kommer ett utdrag.

Dag 41/50. Många har frågat mig om hur man gör för att springa som blind med ledsagare. Det finns många sätt men två av de smidigaste sätten är: 1. Jag håller i ledsagarens överarm, strax över armbågen. Då hamnar jag ett halvt steg bakom ledsagaren och kan enkelt hänga med i svängar och andra hinder i vägen. Bäst om man har samma steglängd och kadens som ledsagaren men min vänsterarm blir rätt låst och jag får inte ut samma kraft ur pendlingen. Om man inte är lika långa och jag måste hålla upp min arm något så går axeln också upp lite och det gör att man blir stel och på sikt får ont i trapezius och innanför skulderbladet i musklerna som hjälper till att lyfta axeln uppåt. 2. Man springer med ett rep mellan sig. Repet hålls på ungefär 2 – 3 decimeters avstånd och hålls i händerna närmast varandra. Repet gör det möjligt för mig att ta ut pendelrörelsen fullt ut och kan springa avslappnat och ledigt men det sätter också mer press på ledsagarens kommunikation då vi blir bredare än i metod 1. Det tar också lite längre tid för mig att korrigera rörelsen då jag inte har direktkontakt vilket är viktigt att tänka på i kommunikationen. Här kan jag också själv välja kadens utan att det påverkar ledsagaren vilket gör löpningen friare och lättare. Idag var lite av en återhämtningsdag då kroppen behövde det efter en natt då jag sovit dåligt. Det blev 5 km lätt löpning utomhus och trots sömnbrist så kändes det oförskämt bra.

Hur_springa_med_ledsagare_fatmir_seremeti

Insight Visions
Kontakt
Fatmir Seremeti
Telefon: 0705 – 10 36 34
Mail: info@insightvisions.se

Följ mig:

Samarbetspartners

Logga på Scandic
Logga FIFH Malmö

Copyright © Insight Visions & Fatmir Seremeti. I samarbete med Capace Media