0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se

Nyheter

”Per aspera ad astra” – Från utmaningar till stjärnklara höjder! 🌠

Föreställ dig: en gång var jag en liten, ledsen kille på Rosengård, drömmande under förortslyktornas sken, och 20 år senare – minglar med ingen mindre än H.K.H Kronprinsessan Victoria! 🤴✨

Mitt livs bana skiftade oväntat när jag drabbades av glaukom. Min syn försvann i expressfart, likt en svensk sommar. I denna mörka tid kom också en djup depression. Men vet ni, i livets mörkaste stunder kan det tändas ett ljus av hopp.

Det ljuset var parasporten för mig. Goalball blev inte bara en sport, utan en vägvisare. Jag vann inte bara medaljer, jag erövrade även självkännedom, ledarskap, och en portion outtröttlig motivation. Och här är en insikt: vi sätter själva de största begränsningarna.

I min föreläsning ”Från Mörker till Framgång” delar jag med mig av denna fantastiska resa. Det är mer än en historia, det är en källa till inspiration, kryddad med inslag av teamarbete, ledarskap och målsättning. 🎯

Perfekt för ert nästa företagsevent, från kickoff till inspirationsträffar. Denna föreläsning lämnar ett avtryck och erbjuder praktiska verktyg för både personlig och professionell tillväxt.

Nyfiken? Kontakta mig på info@insightvisions.se eller ring 0705103634. Besök www.insightvisions.se för mer info.

Enligt åhörarna är ”Från Mörker till Framgång” en berättelse som berör och inspirerar. En resa genom fördomar och insikter, kryddad med humor och hjärta, som skapar en minnesvärd och tankeväckande upplevelse. Ta steget och låt dig inspireras! 🚀

blind #föreläsare #talare #inspiration #motivation

”Coachens fel? Tja, kanske inte alltid!” – En betraktelse av lagidrottens dynamik

Det är ett gammalt skämt bland oss lagidrottare: när vi vinner, är det lagets förtjänst, men när vi förlorar, kan vi alltid skylla på coachen! Är det verkligen så, eller bara en klyscha vi kastar omkring oss efter en förlust?

Låt oss gräva djupare. Vad är hemligheten bakom ett vinnande lag? Är det alltid coachens huvud som ska rulla efter en förlust? Under mina över tjugo år som elitidrottare inom goalball för Sverige, en sport som kräver lika mycket mental styrka som fysisk kraft, har jag jobbat med många ledare och stilar. Och ja, vi har alla en bild av en dålig ledare: sträng, oempatisk, orättvis, du vet typen. Å andra sidan verkar de goda ledarna alltid vara rättvisa, empatiska och lyhörda.

Men livet är inte alltid svart och vitt, eller hur? Ett lag är lika starkt som sin svagaste länk, men det unika med ett lag är att man kan stärka varandra. En bra ledare tar beslut, men är också öppen för lagets åsikter och aldrig orättvis.

Men, och det är ett stort men, ett vinnarlag består inte bara av en ledare. Det består av många ledare som tillsammans skapar en vinnarmaskin. Till och med den svagaste länken i ett team är en ledare i sitt eget rätt.

Jag har haft äran att bli coachad av några av världens bästa ledare. Ta till exempel min bror Florim Seremeti, som under ett paralympics-kval med ett taktiskt genidrag ledde oss till seger. Eller min nuvarande förbundskapten Magnus Wislander, vars ledarskap präglas av respekt och ödmjukhet. Hans första ord till mig vid min comeback i landslaget var inte bara välkomnande utan också inspirerande.

I min föreläsning ”Från Mörker till Framgång” delar jag med mig av historier och metoder för att bygga ett starkt team. Denna berättelse går bortom det vanliga och erbjuder insikter i att övervinna motgångar och uppnå framgång. Det är perfekt för företagsevenemang av alla slag, från kickoffer till inspirationsdagar, och ger praktiska verktyg för både personlig och professionell utveckling.

En personlig och professionell milstolpe: Min föreläsning på Sports Congress i Köpenhamn

Att vara föreläsare på den prestigefyllda Sports Congress i Köpenhamn var inte bara en yrkesmässig höjdpunkt för mig, utan också en djupt personlig upplevelse. Denna kongress, som drar till sig ungefär 700 deltagare från den globala idrottens medicinska gemenskap, erbjöd mig en fantastisk plattform för att dela mina egna erfarenheter inom parasport.

Min presentation, ”An athlete’s perspective on athlete health in para sport”, var en resa genom mina personliga utmaningar med glaukom, dess inverkan på min idrottskarriär och vardagsliv, samt min hantering av fysiska skador som korsbandsskador och axelluxation. Det var en unik möjlighet att belysa de specifika behoven och utmaningarna som atleter med funktionsnedsättningar möter.

Det var särskilt berikande att få dela scen med framstående forskare som docent. Kristina Fagher och Professor Jan Lexell. Att kunna kombinera deras akademiska insikter med mina praktiska erfarenheter förstärkte budskapet om vikten av skräddarsydda tränings- och rehabiliteringsstrategier för parasportare.

Att få föreläsa på denna internationella arena var inte bara en ära, det var också otroligt roligt och givande. Det bekräftade för mig betydelsen av att fortsätta dela med sig av personliga erfarenheter för att berika och utveckla idrottshälsans fält. Jag ser fram emot fortsatt samarbete och dialog inom denna viktiga och dynamiska sektor.

#SportsCongress #ParaSport #AthleteHealth #Blind #Speaker

Inkluderande Bemötande och Service: En Vinst för Alla

I dagens samhälle, där mångfalden av individer med olika behov ökar, blir korrekt bemötande och service gentemot personer med funktionsnedsättningar inte bara en moralisk plikt utan också en strategisk fördel för företag. Med cirka 15% av befolkningen som har funktionsnedsättningar blir det tydligt att skapa en inkluderande miljö inte bara ger ökad tillgänglighet utan också positiva effekter på företagets övergripande anseende och kundkrets.

Professionellt Bemötande som Affärsstrategi

Ett levande exempel på hur korrekt bemötande kan utgöra en affärsstrategi hittar vi på Folktandvården Skåne i Västra hamnen, Malmö. Kundens vittnesmål om den otroliga servicen och vänligheten från personalen signalerar inte bara inkludering utan skapar också en atmosfär där tandläkarskräck minskar. Genom att behandla både kunden och ledarhunden med samma omtanke skapas en plats där alla känner sig välkomna. Detta inte bara förbättrar kundupplevelsen för personer med funktionsnedsättningar utan har även en positiv inverkan på företagets rykte och image.

Exemplarisk Service: En Win-Win Situation hos Kicks på Hansa

På Kicks på Hansa i Malmö illustrerar den fantastiska servicen från expediten Sara hur att vara uppmärksam på och möta individuella behov resulterar i en win-win situation. Kundens berättelse om att gå in med en budget och komma ut med ett kvitto som översteg förväntningarna visar att fördelarna sträcker sig bortom enbart inkludering. Sara skapade inte bara en trygg och inkluderande miljö utan visade även hur en personlig och proffsig service kan leda till ökad försäljning och lojalitet.

Saras Unika Tillvägagångssätt

Saras bemötande på Kicks på Hansa präglades av en unik förståelse och respekt för kundens behov. Genom att ta sig tid att ledsaga och spontansyntolka produkter och priser skapade hon inte bara en personlig shoppingupplevelse utan underströk också företagets engagemang för inkludering. Sara visade inte en enda gång obetänksamhet kring kundens synnedsättning och undvek att ställa obehagliga eller irrelevanta frågor. För henne var det viktigaste att servicen var jämlik och att kunden lämnade butiken med en positiv upplevelse.

Ökat Anseende och Breddad Kundkrets

Att bli skicklig på att bemöta och serva personer med funktionsnedsättningar har inte bara positiva effekter på den direkta målgruppen. Det ger också ringar på vattnet i form av ett förbättrat anseende och en breddad kundkrets. När kunder ser att ett företag engagerar sig för att skapa en inkluderande miljö, ökar förtroendet generellt sett. Detta skapar inte bara lojalitet hos personer med funktionsnedsättningar utan attraherar även andra kunder som värdesätter mångfald och en positiv köpupplevelse.

Slutsats: Inkludering Som Grundpelare för Framgång

Att integrera inkluderande bemötande och service som en grundpelare i företagskulturen är inte bara en moralisk skyldighet utan en strategisk investering. Det skapar inte bara en positiv köpupplevelse för personer med funktionsnedsättningar utan har även långtgående positiva effekter på företagets rykte och kundlojalitet. Att bli skicklig på att inkludera är inte bara rätt, det är också smart affärsstrategi.

Realgymnasiet Helsingborg: En Föreläsning om Inspiration och Motivation tillsammans med Comet 🌟🐾

Realgymnasiet Helsingborg: En Föreläsning om Inspiration och Motivation tillsammans med Comet 🌟🐾

Fatmir och Comet står längst fram i ett klassrum och föreläser.

På Realgymnasiet i Helsingborg fick jag, som föreläsare, och min ledarhund Comet möjligheten att dela mina tankar om inspiration, motivation och hanteringen av känslor som ångest och sorg. Publiken var engagerad och ställde fantastiska frågor, vilket skapade en meningsfull dialog om vägen till förändring, betydelsen av humor, inre styrka och det oumbärliga stödet från omgivningen.

Att dela insikter om ledarhundars fantastiska förmågor gav en extra dimension till dagen och skapade en starkare koppling mellan oss. Ett stort tack till Realgymnasiet Helsingborg som gav mig möjligheten att som föreläsare bidra till denna berikande dag. 🌟🐾 #Inspiration #Motivation #Förändring #MentalHälsa #Ledarhundar #RealgymnasietHelsingborg #BlindFöreläsare #Talare

Inspirationsföreläsning för ögonkliniken på Skaraborgs sjukhus

Tacksam över att ha fått inspirera personalen på ögonkliniken på Skaraborgs sjukhus i Skövde! Tack för de uppskattande orden: ”Vill tacka för en inspirerande föreläsning. Många har blivit berörda på olika sätt och den har väckt tankar och funderingar.” Ser fram emot fler möjligheter att inspirera under 2024! Öppen för bokningar, så tveka inte att kontakta mig via dm, telefon eller email. Tillsammans skapar vi nya perspektiv! ✨ #blind #inspiration #Inspirationsföreläsning #SkaraborgsSjukhus #Skövde #föreläsare

Boka föreläsning!

PWC, Storck, Energimontagegruppen AB, Sverigesögonläkareförening, RF Sisu Skåne är bara några av de som lyssnat på min föreläsning under 2023.

Är ni ute efter inspiration, motivation och något som man kan ta med sig hem och ha nytta av både privat och på jobbet så tveka inte att lägga en bokningsförfrågan.

Några ord om min föreläsning ”Från mörker till framgång.”

”Det är inte ofta någon fångar mitt intresse i mer än 10 minuter men Fatmir Seremeti lyckades i 1 timme och 10 minuter” -Shkipe
”Fantastiskt” ”inspirerande” ”motiverande” ”tänkvärt” ”fantastisk talare” – publik på plats.
”Din föreläsning är modig där du visar sårbarhet men också bjuder på inspirerande driv.” – Annika
”Tusen tack för en lyckad kväll och en mycket viktig föreläsning som inte lämnade någon oberörd. Du är en sann förebild för både unga och oss anhöriga.” -Sofie,

Hejdå 2020 och välkommen 2021

Fatmir Seremeti och ledarhunden Gibson

År 2020 är nog ett av de märkligaste åren i mitt liv. Covid har såklart ställt till det en hel del för mig och människor i min närhet precis som för samhället i övrigt men 2020 har också varit ett bra år för mig på många sätt. I mitt DNA finns kämparglöden och att alltid se möjligheter även i de mörkaste stunder i livet och de situationer som det här året utsatt mig för är inget undantag. Jag har haft ett kämpigt år med företaget men trots det klarat mig rätt bra. Jag har haft förmånen att kunna bidra och hjälpa andra som har det sämre än mig. Jag har träffat många fantastiska människor och vidgat mitt nätverk. Jag har släppt min självbiografi ”Från mörker till framgång” och bara på egen hand sålt över 500 böcker. Hur många som sålts genom bokhandeln har jag ännu ingen koll på men allt talar för att det är ett bra resultat. Likaså med ljudboken. Den respons jag fått kring min bok går inte att köpa för pengar och att den kommit att betyda så mycket och hjälpa så många är värt allt arbete jag lagt ner på den. Jag har också tagit anställning på ett oerhört spännande företag som arbetar och brinner för samma frågor som jag själv och därmed pausar delar av mitt företag tills vidare. Under året som gått har det av förklarliga själv inte blivit så mycket goalball och det känns oerhört konstigt att jag inte är en del av det svenska goalball-landslaget mer. Något jag stundtals saknar otroligt mycket. Det har dock blivit en hel del träning på egen hand och sen ett halvår tillbaka har jag verkligen hittat passionen för löpning. Det har blivit hela 860km sen juli. Jag ser verkligen fram emot 2021 både privat och som yrkesperson. Jag ser fram emot att lära känna mina nya kollegor på Handiscover mer och tillsammans pressa gränserna för inkludering och tillgänglighet i samhället. 2021 skall bli starten på ett samhälle som inser och förstår vinsterna med inkludering och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning i alla samhällsstrukturer. 2021 har jag antagit löparutmaningen Virtuell Ultra Challenge där jag fram till den 31 dec skall springa 2021km. För varje km kommer jag att donera 2 kr till en insamling med syftet att kunna ge ensamståande föräldrar till barn med grav funktionsnedsättning möjlighet till barnpassning och en spahelg. Jag hoppas också att 2021 blir året då vi visar varandra mer medmänsklighet, närvaro och jobbar genuint för ett bättre samhälle för oss alla Det jag saknar mest från 2020 är att umgås med människor och kramas. Det tänker jag ta igen med råge.
Önskar alla vänner, familj och följare ett riktigt gott och framgångsrikt 2021.

Årets Lykttändare i Trelleborg 2020

Stolt och glad över det hedersamma uppdraget ”Årets lykttändare” i Trelleborg. Tack fina Trelleborg! ❤️

”Sedan år 1984 har kommunen som tradition att på skyltsöndagen vid en ceremoni tända julträden på Gamlatorg, julgirlanderna längs Algatan och träden på Olof Palmes plats.
Till Hedersuppdraget att vara lykttändare utses en person som satt Trelleborg i blickpunkten för omvärlden. Någon som tänt Trelleborg..”

Fatmir Seremeti årets lykttändare Trelleborg

Insight Visions
Kontakt
Fatmir Seremeti
Telefon: 0705 – 10 36 34
Mail: info@insightvisions.se

Följ mig:

Samarbetspartners

Copyright © Insight Visions & Fatmir Seremeti. I samarbete med Capace Media