0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se

Från mörker till framgång på Salto Systems nordiska kickoff

I fredags fick jag hålla min inspirationsföreläsning ”Från mörker till framgång” på Salto Systems Nordic konferens i Stockholm. För första gången på engelska och det var både spännande och roligt. Stort tack för ett underbart  mottagande och en fantastisk publik. #föreläsning #föreläsare #inspiration #passion #insightvisions @ Stockholm, SwedenHöll idag min inspirationsföreläsning ”Från mörker till framgång” på Salto Systems Nordic konferens i Stockholm. För första gången på engelska och det var både spännande och roligt. Stort tack för ett underbart  mottagande och en fantastisk publik. #föreläsning #föreläsare #inspiration #passion #insightvisions @ Stockholm, Sweden

Inspirationsföreläsning på Värner Rydénskolans personaldag

Glad och hedrad över att jag fått hålla min inspirationsföreläsning ”Från mörker till framgång” på Värner Rydénskolans personaldag på Altitude Meetings i Malmö. ”Det här var det bästa jag hört; berörde mig verkligen på djupet” ”tankeväckande och en fantastisk blandning mellan humor och allvar” var bara några av alla fina ord efteråt. Stort tack till rektor Ingela Svahn för inbjudan. Bokning eller frågor: info@insightvisions.se #malmö #föreläsning #inspiration #passion #utbildning Glad och hedrad över att jag fått hålla min inspirationsföreläsning ”Från mörker till framgång” på Värner Rydénskolans personaldag på @altitudemeetings i Malmö. ”Det här var det bästa jag hört; berörde mig verkligen på djupet” ”tankeväckande och en fantastisk blandning mellan humor och allvar” var bara några av alla fina ord efteråt. Stort tack till rektor Ingela Svahn för inbjudan. Bokning eller frågor: info@insightvisions.se #malmö #föreläsning #inspiration #passion #utbildning Glad och hedrad över att jag fått hålla min inspirationsföreläsning ”Från mörker till framgång” på Värner Rydénskolans personaldag på @altitudemeetings i Malmö. ”Det här var det bästa jag hört; berörde mig verkligen på djupet” ”tankeväckande och en fantastisk blandning mellan humor och allvar” var bara några av alla fina ord efteråt. Stort tack till rektor Ingela Svahn för inbjudan. Bokning eller frågor: info@insightvisions.se #malmö #föreläsning #inspiration #passion #utbildning

Samarbete med Hönsinge hantverksbryggeri

Ett kul och intressant möte. Spännande samarbete på gång med Hönsinge Hantwerksbryggeri framöver. Håll koll på Insta och Facebook för kommande evenemang. #insightvisions #samarbeten #öl #hantverksöl ? Ulf Bingsgård

8:e plats i USA

Vi slutar på en 8:e plats på kvalet i USA och därmed återstår endast en chans kvar att kvala till Paralympics i Tokyo och det är genom EM som går i Tyska Rostock i oktober.

Vi hade genom hela tävlingen stora problem med vårt försvarspel och får det tufft mot i stort sätt alla lag vilket gör att vi får kämpa om varje boll, poäng och med nöd och näppe klarar oss vidare till kvartsfinal.

I kvartsfinalen får vi möta Kina, ett oerhört bra lag som vann den andra gruppen och som tidigt tog kontroll över matchen och vann till slut med hela 13-3.

Det är bara att konstatera att vi inte riktigt är på den nivån längre. Vi har inte riktigt det som krävs för att kunna utmana våra motståndarlag på den här nivån och det blir sorgligt uppenbart att vi för varje år som går halkar efter våra motståndare som ett resultat av att alla andra får helt andra resurser att arbeta med till skillnad från oss.

Resurser som gör att individuella spelare får mer tid till träning och återhämtning. Resurser som gör att lagen får möjlighet att träna mycket mer tillsammans och kan öva på saker tillsammans. Resurser som gör att våra motståndare drar ifrån oss i samtliga punkter så som fysik, lagtaktiska delar, lagspel, mental kapacitet och sist men inte minnst, mängdträning med boll.

Personligen var detta inte heller en av mina bästa tävlingar i karriären utan att på något sätt spela dåligt.

Jag gör så gott jag kan i varje situation men har mer problem med det psykiska spelet pga olika anledningar vilket gör att jag aldrig riktigt når min högsta nivå.

Såhär en vecka efter tävlingen är jag fortfarande ganska knäckt med resultatet och det lär ta ett bra tag till innan jag helt kommit över det.

Nu handlar väldigt mycket om att hitta tillbaka till glädjen, till vardagslivet, träna, få tid med människor som ger mig kärlek och energi och helt enkelt må bra.

Hur min framtid i goalball ser ut vet jag faktiskt inte men en sak är säkert. Det är dags att satsa mer på mig själv, min framtid och mitt företag. Jag tar en dag i taget men jag känner att jag har gjort allt i min makt för min älskade sport, lagkamrater och ledare. Jag har fått uppleva så mycket och haft så många fina framgångar i alla lag jag spelat i, landslaget medräknat så om kapitlet tar slut här så är jag tillfreds med det.

Goalball handlar till stor del om psykologi och för att prestera måste man må bra och få fram sitt bästa jag när det gäller som mest.

Foto: IBSA Goalball

Halvvägs i gruppspelet

Vi är nu halvvägs in i gruppspelet på paralympicskvalet och det har inte börjat så bra som vi hade hoppats på.

vi inledde turneringen med en förlust mot de regerande paralympiska mästarna litauen med 14-6 och med en ännu tyngre förlust mot Turkiet med hela 11-1.

Turkiet är ett bra lag men som vi normalt spelar väldigt jämt mot även om vi vunnit de flesta av våra kamper mot de.

efter den katastrofala inledningen hade vi ett rejält krismöte där vi rensade luften ordenkligt och där vi bestämde oss för att gå tillbaka till vårt grundspel och spela en boll i taget mot nästa motståndare som var Argentina. Ett Argentina som varit urstarka i inledningen av den här turneringen med två raka vinster och som vi kryssade (8-8) sist vi möttes på VM i malmö förra året.

Det var alltså mycket som stod på spel och i ärlighetens namn var det en rejäl måstematch för vår del.

Vi tog tag i taktpinnen direkt och fick spelet precis dit vi vile ha den och vann med 7-4.

Nu känns det verkligen som att vårt spel lossnat och att vi har hittat det där lugnet och självförtroendet som vi såväl behöver för resten av turneringen.

vi har kapacitet att vinna hela tävlingen men vi kan också vara våra egna största motståndare.

Vi har allt i egna händer.

Framme i USA där vi ska kämpa om en plats till Paralympics i Tokyo

Vi är framme i USA och redo att göra det som krävs för att vända hem med en plats till Paralympics i Tokyo i bagaget.

Vi spelar enligt nedan. OBS: tiderna som är angivna nedan är svensk tid.

Matcherna går att följa live via IBSA Goalball Facebook sida och Youtube kanal. (Se nedan)

Grupp A

2/7 15:00 Sverige?? – ??Litauen

3/7 20:00 Sverige?? – ??Turkiet

4/7 21:15 Sverige?? – ??Argentina

5/7 15:00 Sverige?? – ??Tjeckien

6/7 15:00 Sverige?? – ??Kanada

6/7 23:45 Sverige?? – ??Grekland

Grupp B: Ukraina, USA, Kina, Finland, Spanien, Polen och Syd Korea.

7/7 Kvartsfinal 1: 17:30.

2: 18:45

3: 20:00

4: 21:15

8/7 Semifinaler 1: 15:00

2: 16:15

9/7 Bronsmatch: 18:45

Final: 21:15

Fullständig spelschema

http://www.ibsafortwayne2019.com/

Facebook livestream

https://m.facebook.com/ibsagoalball/

Youtube livestream

https://www.youtube.com/channel/UCYWgkOlLrq-pOODPPpgeNcg

Dinner in the dark & Good luck Sweden event

Stort tack till alla fantastiska människor som kom och lyssnade på min föreläsning ”Från mörker till framgång”. Tack också till Paulina Pettersson som med sin underbara röst förgyllde hela kvällen. Jag ser redan fram emot nästa tillfälle för Dinner in the dark. Med det här eventet ville vi också uppmärksamma @swedengoalball stora äventyr i USA med start fredag där det stora målet är en platss till #paralympics i Tokyo 2020. Tack också till Scandic Sverige för en underbar service och ett gott samarbete. Håll koll på Insight Visions facebooksida för nästa event som lovar minst lika spännande underhållning och upplevelse. Foto: Ulf Bingsgård och Tina Kaic #goalball #sport #event #föreläsning

Sommarlunch på Scandic

Igår var jag bjuden på sommarlunch på fantastiska Scandic Triangeln. Tack för inbjudan och stort tack till Helene Lloyd med kollegor för gott samarbete och service i världsklass. ? Tillsammans förändrar vi världen. ☮️ #event #lunch #InsightVisions #scandic @scandicsverige @insight_visions ? @ulfbingsgard

Nätverkslunch med Michael Saliba

Fatmir Seremeti från Insight Visions står bredvid Michael Saliba från Moreva och ler mot kamran.

Det är inte ofta man får äran att få träffa de där äkta människorna vars passion är att hjälpa andra lyckas. Stort tack till Michael Saliba för en otroligt inspirerande dag på Scandic Segevång Ser verkligen fram emot att få träffa honom när jag kommer till Stockholm i augusti. ”Vad vill du lämna för arv” sa han idag. Min dröm är att en dag kunna räkna antalet människor med funktionsnedsättning i procent i bolagsstyrelser. Min dröm är att 51% arbetslösa människor med funktionsnedsättning ska ner till samma nivå som övriga befolkningen. Min dröm är att det ska komma en dag då funktionsvariationer är en äkta tillgång som företag kämpar för att få tag i och behålla. Tillsammans är allt möjligt! ?

Människor med funktionsnedsättning är allra längst ifrån arbetsmarknaden och brottas ofta mot fördomar som gör det svårt att komma in och få ett arbete. Sakta men säkert vill jag vara med och förändra bilden av hur arbetsgivare ser på människor med funktionsnedsättning. tillsammans med andra grymma nätverkare och entreprenörer kan drömmen bli verklighet.

Tala så jag ser dig

”Tala så jag ser dig” (Gammalt grekiskt ordspråk) som inte bara syftar till det rent visuella seendet. Barn är så nyfikna, ärliga och genuint intresserade. ”Varför är dina ögon så konstiga?” Frågar Leona (6). Barn har förmågan att prata om allt och se förbi normer och begrepp som gör vuxna handlingsförlamade. Så många gånger jag går på bussen och känner efter vart det finns en ledig plats och inte förrän jag i princip tar på personen i fråga vågar man säga något och då med någon sorts panik i rösten. Så många gånger jag känner mig iakttagen i situationer där en enkel fråga som; behöver du hjälp? Hade gjort stor skillnad. Varför är vuxna så rädda?

Insight Visions
Kontakt
Telefon: 0705 – 10 36 34
Mail: info@insightvisions.se

Medlem i Branschorganisationen Svensk Tillgänglighet

Logotyp Branschorganisationen Svensk Tillgänglighet

Samarbetspartners

Logga på Scandic
Logga FIFH Malmö
Capace Media Logotyp
Knapp tillbaka till toppen av sidan