0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se

Idag var det äntligen dags för första workshoppen i projektet Sinnernas trädgård på Lorensborg i Malmö där jag är med som tillgänglighetskonsult.

Sinnernas trädgård är ett projekt av MKB Fastigheter där boende i området tillsammans med skolbarnen och personalen på Lorensborgsskolan får en unik chans att få bestämma exakt hur en helt ny trädgård i deras område ska se ut, kännas, lukta, smaka och höras.

I dagens workshop gick vi igenom våra sinnen på olika stationer där barn från skolan och boende från området hade chans att träffa alla som driver projektet och se och känna in området där trädgården ska anläggas.

Vi delade upp alla närvarande, ett nära 40-tal personer i olika stationer uppdelade i olika sinnen där man fick spåna på vilka material, känslor, dofter, rumskänsla mm man vill ha i trädgården. Tanken är att Sinnernas trädgård ska representera de boende och de som verkar i området och samtidigt vara en trädgård som ska kunna vara öppen för alla våra sinnen.

De närvarande fick känna på olika växter, och material, smaka och dofta på olika frukter, blommor, lyssna på olika naturljud och se på olika ljussättningar. Allt för att få igång idéer för framtida workshops där vi ska börja bygga miniaturträdgårdar.

Min uppgift i stort är att säkra tillgängligheten hela vägen och att när trädgården är klar så ska människor med funktionsnedsättning kunna utnyttja trädgården precis som alla andra.

Här nedan kommer några bilder från dagen men fler bilder och information finns på Sinnernas trädgårds egen Hemsida.

Ett antal människor som sitter och tittar på en projektorduk. Sinnernas trädgård. MKB Fastigheter. Barn och vuxna sitter runt ett stort bord och följer med i det som händer på projektorn. Sinnernas trädgård. MKB Fastigheter. Fatmir och Gibson sitter med andra kring ett bord. På ett annat bord står det skålar med frukt och blommor. Sinnernas trädgård. MKB Fastigheter. Äpplen, blommor, kryddor och papper på ett bord. Sinnernas trädgård, MKB Fastigheter. Ett stort runt bord med högtalare på bordet och människor som sitter runt bordet. Sinnernas trädgård, MKB Fastigheter. Fatmir och ledarhunden Gibson sitter vid ett bord och gibson ser trött ut och jässpar. Sinnernas trädgård, MKB Fastigheter.