0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se

Fatmir står tillsammans med personer från Toyota och eventbolag på den gröna mattan som fotbollspelet utövas på och har en stor bildskärm bakom sig.

I tisdags var jag i Stockholm på Parasport Sveriges kontor för en intervju på engelska med Reuters ang VR-simulatorn som Toyota utvecklat.

VR-simulatorn gör det möjligt för alla att se, förstå och sätta sig in i hur det är att ha en synnedsättning genom att spela ett TV-spel där man får lägga fotbolls-straffar med några olika nivåer av synnedsättning för att till slut lägga de tre sista straffarna helt utan syn och bara med hjälp av hörseln.

Jag får ofta frågan om hur jag ser och hur lite eller mycket och det är en jättesvår fråga att svara så att man förstår men med hjälp av VR-simulatorn är det nu möjligt för mig att låta fullt seende personer förstå och se exakt hur jag och andra synskadade ser.