0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se

”Vi kan och vill men får inte chansen” Det var vårt budskap till politikerna igår vid riksdagshuset. 51% av människor med funktionsnedsättning är utanför arbetsmarknaden. Det är en stor skamfläck för Sverige. Det handlar om människor som skulle kunna bidra och få vara del av samhället men som aldrig får en chans pga strukturer som utestänger personer med funktionsnedsättning från arbetsmarknaden. Det kan vara otillgänglighet, okunskap, svårt eller omöjligt att få rätt till lönebidrag, hjälpmedel eller andra insatser i tid om man mot alla odds lyckas hitta ett jobb själv. Omöjligt att ta med sig redan beviljade insatser så som tex ledsagning till en annan kommun om man skulle hitta ett jobb någon annan stans än där man bor. Att driva egna företag har också försvårats då insatser dragits in eller stramats åt. Tack till fd ordförande för Unga med Synnedsättning – US Linus Forsberg och Barsam Zakeri för stödet och att ni orkar kämpa.

Tillsammans med US kommer vi att fortsätta kampen och torsdagen den 12:e september kl 14.00 står vi där igen utanför Riksdagen och det kommer vi att göra tills politikerna tar vår fråga på allvar. #arbetsmarknaden #funktionsnedsättningar #jobb #politik #spol #funkpol #framtid