0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se

Yes! Vi är svenska mästare igen!

Fram till förra året hade vi inte missat att spela en enda SM-final sen år 2000 och vunnit 14 av de men förra året krakelerade allt och vi blev bara trea.

SM i Linköping blev inte alls vad vi hade hoppats på och vi fick inte alls vårt försvarspel att klaffa. Sanningen att säga hade vi en något decimerad trupp också med två debutanter och en spelare som dittills inte fått så mycket speltid på den nivån men trots allt skulle vi bara gå till final och allt annat var bara dåligt.

Känslan jag hade direkt efter slutsignalen i Linköping var en av revanschlusta, en känsla, en eld i hjärtat att göra allt för att återta titeln som Sveriges bästa goalball-lag.

SM i goalball 2019 gick av stapeln i Trelleborg och denna gången hade jag inte enbart min bror med en annan mamma Stefan Gahne men också min alltid pålitlige och stora goalballidål Jimmy Björkstrand med på banan. Förutom Stefan och Jimmy skulle också våra egna ungdomsprodukter Ludvig Nilsson och Hannah Svensson också få ta på sig det tunga ansvaret att tillsammans med våra coacher Florim Seremeti och Thomas Svensson försvara de rödsvarta färgerna.

Vi inledde SM på bästa möjliga sätt genom att slå våra största rivaler IFAS Stockholm med hela 11-2 och trots en hel del domslut som gick vår väg så ägde vi matchen helt och IFAS hade inte en chans.

Gruppspelet gick som på rälls och det var inget lag som egentligen hotade oss på något sätt.

Väl framme i finalen fick vi så möta IFAS Stockholm igen efter att de i matchen innan varit illa ute i halvlek mot FSBU från Göteborg men IFAS:s stora rutin och tyngd i anfallspelet avgjorde med stor marginal till slut.

Finalen blev en tämligen jämn historia, mycket tack vare att vi denna gång inte fick med oss speciellt mycket av domsluten. Vårt försvar där vi bara släpper in två spelmål avgör till slut och vi vinner matchen med 5-4 efter att Stefan Gahne återigen gör ett matchavgörande mål på ett studsskott.

Inte nog med att vi tar tillbaka titeln som Sveriges bästa lag och inkasserar det 15:e guldet i FIFH Malmös goalballhistoria men jag vinner också skytteligan med 25 mål, 9 mål förre tvåorna Piotrr Lawniczak från Stockholm och Olof Ryberg från Göteborg.

Extra coolt är också att Ludvig gör 3 mål och att Hannah går in och äger totalt när hon väl får chansen att få gå in och visa vad hon kan. Kan inte annat än att imponeras av hennes totala brist på rädsla för de stenhårda skott som hon utsetts för när hon är inne på banan.

En annan rolig sak är också att vi nästa år får gå på Malmö stads mästarhyllning på Rådhuset tillsammans med andra mästare så som FC Rosengård och förhoppningsvis även Malmö FF.

Malmö är helt enkelt bäst!