0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se
Fatmir i solglasögon vid en fågeldam.

sverige har fått en sjukdom och det naturliga är att söka ett botemedel.
Jag vet inte hur många gånger jag fått höra att min synskada kan botas i Ryssland, USA, Kuba Eller något annat land än Sverige och att om jag bara är beredd att betala tiotusentals euro så blir mina ögon friska. Det är inte alltid onda, giriga människor som säger så utan kärleksfulla och välmenande individer som kanske inte alltid tänker efter fullt ut efter att ha hört någonting av någon, nånstans. ”Jag såg en kille som var i ryssland och blev opererad i sina ögon och nu har han de vackraste ögon jag någonsin sett.”
Det är lockande att i kris och pandemi se sig omkring i världen och ställa sig frågan om någon annan gör någonting som är bättre än det vi gör här hemma i Sverige och i paniken tycker man att det egna landet gör alldeles för lite och för sent. Faktum är att vi har turen att bo i ett av världens mest utvecklade länder med några av världens skarpaste hjärnor i sjukvård, ekonomi, teknik och många andra områden och jag är övertygad om att de alla gör sitt yttersta för att vi ska ta oss ur det här på bästa sätt.
Glaukom är lika obotligt just nu i Norge, Ryssland, USA och Sverige. Ja hela världen faktiskt. Precis som covid-19 men en sak är säkert: under alla omständigheter lär vi i Sverige, rik som fattig, ung som gammal få tillgång till ett botemedel eller vaccin betydligt snabbare än majoriteten i Ryssland, USA eller Kuba.
Hur var det nu med killen som fick nya fina ögon i Ryssland. Jo, även det gör vi faktiskt i Sverige men då behöver jag inte betala tiotusentals euro. Det botemedlet kallas för ögonproteser. Jag tror inte att tex Ryssland eller USA hade haft några synskadade om de hade kunnat bota dessa och det vet jag att de har.
Covid-19 utsätter oss alla för en oerhörd prövning oavsett vart vi bor men kom ihåg att även det här kommer att gå över en dag.
Panik och rädsla är naturligt och förståligt men i Sverige 2020 finns det även plats för sans och förnuft.
Det mest förnuftiga vi kan göra just nu är att lyssna på våra experter och följa rekommendationerna. #covid19 #pandemi #sverige #socialdistancing