0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se
Fatmir_Seremeti_med_ledarhunden_Gibson_vid_Turning_torso

Vill du göra riktig skillnad? Se dig själv i spegeln.
Du kan också börja med att kolla in ditt Facebook eller Twitterflöde eller ännu enklare än så. Börja med din vänkrets.
Man brukar säga att fattiga dras till fattiga och rika till rika. Aldrig tidigare har det stämt så väl. Som varelser är vi programerade att följa minsta motståndets lag. Det gör oss bekväma och inte speciellt benägna till förändring.
Dagens tillträde till den megafon som sociala medier ger oss gör det möjligt att på ett enkelt och bekvämt sätt utrycka oss utan att behöva arbeta speciellt hårt för det. Det har gett oss en röst på ett sätt som man aldrig haft förut men det gäller att man använder rösten på rätt sätt. Att utrycka förakt för invandrare över lag lär inte ge dig det liv du önskar. Faktum är att inte ens om samtliga invandrare skulle kastas ut ur Sverige lär det hjälpa många av de som tror att invandrarna är i vägen för det liv de skulle kunna haft.
På samma sätt lär det inte hjälpa dig som bor i ett så kallat utsatt område. Att bränna bilar, bråka med blåljuspersonal eller ägna sig åt brott kommer inte heller ge dig det liv du innerst inne vill ha.
Den som framförallt är i vägen för din egen lycka är du själv.
Se dig själv i spegeln och slå dig fri från dina egna bojor. De bojor som varje dag påminner dig om vem du varit och vem du är. Börja bygg ditt nya jag och det liv du vill ha. Kom bara ihåg att ingenting som är något värt är någonsin gratis. Det du ger får du tillbaka.
se dig i spegeln och fråga den du ser framför dig: ”Vad vill jag göra av mitt liv?” ”Vem vill jag vara?” ”Hur ska jag nå dit?” Den som har svaren är du själv. Det som är enklast är att skylla på allt och alla andra än sig själv men det som är så enkelt ger just ingenting tillbaka. Att vissa får arbeta dubbelt så hårt som andra är ett faktum men för varje generation som kämpar hårt behöver nästa inte kämpa lika hårt. Det börjar med dig själv men ditt slit går i arv.
All förändring börjar med en tanke. Vad sägs om att den tanken utgår ifrån att alla människor är lika mycket värda och att ingenting gott kommer ur hat, misstänksamhet och rädsla. Börja med ett leende och ett hej till nästa person du ser.