0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se
Fatmir Seremeti som går med ledarhunden Gibson. Från mörker till framgång.

Drömmar och mål förblir just bara drömmar och mål om man inte omvandlar tankar till handling. Ibland behöver vi alla en liten knuff i rätt riktning för att våga satsa och våga ta steget. Jag har länge drömt om att driva eget, styra över min egen tid och framtid men vågade inte ta det där klivet och testa mina egna vingar. I mars 2018 satt jag som anställd i ett eget kontor med bra lön och trygghet men jag vantrivdes. Jag fick inte ut min fulla potential och för att citera en kär vän: ”jag kände mig som ett kärnkraftverk som skulle hålla igång en enda glödlampa.” Den där lilla knuffen kom en morgon efter ett morgonmöte där det enda jag kände och tänkte var ”vad gör jag här?” De som gav mig den första knuffen var ett dåligt ledarskap på arbetsplatsen men nära och kära gav mig styrkan och modet att ta klivet ut i det okända. Visst var jag rädd, ledsen och arg men att lämna in min uppsägning kändes som att ett ton stenar lämnade mina axlar. Jag var fri att göra vad jag vill. Resan har inte varit lätt men det har verkligen varit värt all tid och energi. Bortsett från coronatiden har jag tjänat mer, styrt helt och hållet över min tid och ägnat mig åt saker som jag finner meningsfulla och roliga. Äventyret har bara börjat och snart är ännu en dröm verklighet. Jag vet inte om man kan kalla sig för författare efter sin första bok men snart är den här. ”Från mörker till framgång” är min självbiografi som väkt många tankar, känslor och minnen av sorg, smärta men också glädje, hopp och kärlek. Jag började skriva i slutet av oktober 2019 och satte sista raderna i februari 2020. Det har blivit många nätter med datorn i knät, fingrar som spelar på tangentbordet och tårar som rinner ohejdat ner för kinderna men också många stunder av eufori, ren glädje och själslig terapi. Förr eller senare måste vi alla göra upp med vårt förflutna och att skriva den här boken har varit mitt sätt.
Ni är många som betytt oerhört mycket för mig som person, egenföretagare och författare. Ni har ställt upp i vått och torrt och sånt glömmer jag aldrig. Skulle jag nämna alla så skulle jag få hålla på bra länge. Men några måste jag få lyfta lite extra. Leffe Grimwalker som själv är en otroligt duktig författare skulle vara min spökskrivare men som tidigt såg min potential som författare och tackade nej till spökskrivararvode för att istället kontinuerligt coacha mig i mitt eget skrivande. Bara fina människor gör så och jag är väldigt glad över den vänskap som växt fram under tiden boken blev till.
Min bror och stöttepelare Florim och älskade Susanne som aldrig, aldrig slutar tro på mig och vad jag kan åstadkomma. Mina vänner Stefan, Lisa och Ulf och så två änglar vars stöd varit ovärderligt under processen med förlag där jag många gånger pendlat mellan hopp och förtvivlan. Tack Anna och Yasmin för allt och fin vänskap.