0705 - 10 36 34 info@insightvisions.se

Nyheter

Boka föreläsning!

PWC, Storck, Energimontagegruppen AB, Sverigesögonläkareförening, RF Sisu Skåne är bara några av de som lyssnat på min föreläsning under 2023.

Är ni ute efter inspiration, motivation och något som man kan ta med sig hem och ha nytta av både privat och på jobbet så tveka inte att lägga en bokningsförfrågan.

Några ord om min föreläsning ”Från mörker till framgång.”

”Det är inte ofta någon fångar mitt intresse i mer än 10 minuter men Fatmir Seremeti lyckades i 1 timme och 10 minuter” -Shkipe
”Fantastiskt” ”inspirerande” ”motiverande” ”tänkvärt” ”fantastisk talare” – publik på plats.
”Din föreläsning är modig där du visar sårbarhet men också bjuder på inspirerande driv.” – Annika
”Tusen tack för en lyckad kväll och en mycket viktig föreläsning som inte lämnade någon oberörd. Du är en sann förebild för både unga och oss anhöriga.” -Sofie,

Hejdå 2020 och välkommen 2021

Fatmir Seremeti och ledarhunden Gibson

År 2020 är nog ett av de märkligaste åren i mitt liv. Covid har såklart ställt till det en hel del för mig och människor i min närhet precis som för samhället i övrigt men 2020 har också varit ett bra år för mig på många sätt. I mitt DNA finns kämparglöden och att alltid se möjligheter även i de mörkaste stunder i livet och de situationer som det här året utsatt mig för är inget undantag. Jag har haft ett kämpigt år med företaget men trots det klarat mig rätt bra. Jag har haft förmånen att kunna bidra och hjälpa andra som har det sämre än mig. Jag har träffat många fantastiska människor och vidgat mitt nätverk. Jag har släppt min självbiografi ”Från mörker till framgång” och bara på egen hand sålt över 500 böcker. Hur många som sålts genom bokhandeln har jag ännu ingen koll på men allt talar för att det är ett bra resultat. Likaså med ljudboken. Den respons jag fått kring min bok går inte att köpa för pengar och att den kommit att betyda så mycket och hjälpa så många är värt allt arbete jag lagt ner på den. Jag har också tagit anställning på ett oerhört spännande företag som arbetar och brinner för samma frågor som jag själv och därmed pausar delar av mitt företag tills vidare. Under året som gått har det av förklarliga själv inte blivit så mycket goalball och det känns oerhört konstigt att jag inte är en del av det svenska goalball-landslaget mer. Något jag stundtals saknar otroligt mycket. Det har dock blivit en hel del träning på egen hand och sen ett halvår tillbaka har jag verkligen hittat passionen för löpning. Det har blivit hela 860km sen juli. Jag ser verkligen fram emot 2021 både privat och som yrkesperson. Jag ser fram emot att lära känna mina nya kollegor på Handiscover mer och tillsammans pressa gränserna för inkludering och tillgänglighet i samhället. 2021 skall bli starten på ett samhälle som inser och förstår vinsterna med inkludering och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning i alla samhällsstrukturer. 2021 har jag antagit löparutmaningen Virtuell Ultra Challenge där jag fram till den 31 dec skall springa 2021km. För varje km kommer jag att donera 2 kr till en insamling med syftet att kunna ge ensamståande föräldrar till barn med grav funktionsnedsättning möjlighet till barnpassning och en spahelg. Jag hoppas också att 2021 blir året då vi visar varandra mer medmänsklighet, närvaro och jobbar genuint för ett bättre samhälle för oss alla Det jag saknar mest från 2020 är att umgås med människor och kramas. Det tänker jag ta igen med råge.
Önskar alla vänner, familj och följare ett riktigt gott och framgångsrikt 2021.

Årets Lykttändare i Trelleborg 2020

Stolt och glad över det hedersamma uppdraget ”Årets lykttändare” i Trelleborg. Tack fina Trelleborg! ❤️

”Sedan år 1984 har kommunen som tradition att på skyltsöndagen vid en ceremoni tända julträden på Gamlatorg, julgirlanderna längs Algatan och träden på Olof Palmes plats.
Till Hedersuppdraget att vara lykttändare utses en person som satt Trelleborg i blickpunkten för omvärlden. Någon som tänt Trelleborg..”

Fatmir Seremeti årets lykttändare Trelleborg

Min inställning till förändring

Fatmir Seremeti

Har du tänkt på hur allting förändras? Ta vilket som helst av livets områden. Kärlek, omgivning, ekonomi eller din egen kropp för att nämna några. Förändring är egentligen det enda konstanta. Det är din inställning till förändring som gör skillnad, inte förändringen i sig. Jag använder nuet för att förankra och förhålla mig till förändringar. Allt annat som historia eller framtid är ett ”nu” som varit eller kommer men just nu är de bara tankar. Tankar som jag genom min förankring i nuet kan påverka. Min ögonsjukdom var aldrig livsfarligt men min inställning och mina tankar var.

Ibland mår jag inte så bra och det är ok

Fatmir Seremeti och ledarhunden Gibson

Jag får intrycket av att människor i min omgivning tror att jag har oändligt med energi, glädje och bara bra saker som händer. Om man följer mig på sociala medier är det kanske lätt att tro att jag aldrig mår dåligt men så är det verkligen inte. Mitt liv, precis som alla andras har ups and downs. Skillnaden är väl kanske att jag mer än många andra lärt mig att förstå att dessa ups and downs är en del av livet och att det är ok att må dåligt ibland. Att känna sig nere, vara ledsen, besviken och sorgsen är naturligt och som i sig inte är farligt. Tvärtom är det fullt mänskligt och helt nödvändigt för att kunna leva fullt ut. Om man aldrig tillåter sig att vara ledsen, hur vet man då hur det är att vara riktigt glad. Trots att jag har levt större delen av mitt liv med min synnedsättning kan sorgen över det som jag förlorat slå till när som helst, hårt och skoningslöst. Tanken på att jag aldrig mer kan se mina barns ögon kan ibland slita mitt hjärta i stycken men även det är en känsla som jag förstår och lärt mig hantera. Det är inte förens vi tillåter oss själva att känna som vi kan lära oss att hantera våra känslor. Ibland behöver jag vara ensam, ibland prata med någon och ibland bara en lång och tyst kram. Framförallt vågar jag känna för där finner jag styrka, mod och drivkraft och det gör mig lycklig. ❤️🤩 #föreläsare #författare #inspiration #passion #frånmörkertillframgång #boktips #lästips #minresa #upsanddowns #känslor #känna #glädje #lycka #sorg #ledsen #highsencitive

Intervju i Expressen

Skärmbild på artikel om boken Från mörker till framgång och Fatmir Seremeti i Expressen

Läs artikeln här…Att leva med en funktionsnedsättning innebär ofta att man underskattas och att man får jobba dubbelt så hårt eller vara dubbelt så bra som andra för samma synlighet, respekt eller erkännande. ”Marknaden och intresset för din bok är allt för liten för att vi ska våga ta chansen att publicera den fast den är väldigt bra. Lycka till med något annat förlag.” Detta och liknande svar fick jag ofta när jag sökte förlag för min bok ”Från mörker till framgång”
Jag vet inte jag men jag är bara så tacksam och lycklig över all uppmärksamhet och lovord min bok fått hittills. Här en artikel i Expressen och SportExpressen

Recension i en välbesökt blogg

Många gånger under min skrivprocess av min bok Från mörker till framgång gick tankarna om hur den kommer att tas emot. Hur kommer folk jag känner att se på boken och det jag skriver i den? Hur kommer människor jag inte känner att ta och förstå budskapet i den?

Många tankar och en hel del ångest men boken skulle skrivas och ingenting skulle hållas tillbaka. Allt skulle ut.

Nu har boken varit ute i drygt två veckor och responsen har varit långt över det jag hade förväntat mig. Mina älskade syskon och familj som överöst mig med kärlek och lovord. De som jag var mest nervös över. Människor som jag kanske inte känt lika bra som skrivit och tackat för en bra och inspirerande bok. Sen de som jag aldrig träffat.

Idag såg jag en recension av min bok på en blogg av en för mig helt okänd person som fick lyckliga tårar att rinna längs kinderna.

Läs den på länken nedan vet jag. Läs recensionen här. (Öppnas i ny flik)

Insight Visions
Kontakt
Fatmir Seremeti
Telefon: 0705 – 10 36 34
Mail: info@insightvisions.se

Följ mig:

Samarbetspartners

Logga på Scandic
Logga FIFH Malmö

Copyright © Insight Visions & Fatmir Seremeti. I samarbete med Capace Media